Yoga schools

yogatop2.jpgyogatop1.jpgyogatop3.jpgNieuwegein
470_maizefield_cd.jpg
Vereniging Raja Yoga Nederland
Nedereindseweg 133
3438 AC Nieuwegein
Tel:030 - 604 4302
Email:info@rajayoga.nl
Web:www.raja-yoga.nl

In mei 1992 werd de Vereniging Raja Yoga Nederland in Nieuwegein opgericht. De vereniging is voortgekomen uit een groepje politieagenten die Yoga zijn gaan beoefenen en enthousiast zijn geworden over de ongekende mogelijkheden van Yoga voor de mens en samenleving. De Vereniging werkt samen met de 'Utrechtse Politie Sport- en Ontspanningsvereniging' (U.P.S.) van de Politie Regio Utrecht en de Nederlandse Politie Academie in Apeldoorn. De Vereniging voert een verbondenheid met prof.dr. P.R. Sharma, een Raja Yogi en oprichter van het Ram Ruksmini Instituut in Jodhpur (India), Swami Veda Bharati, eveneens een Raja Yogi vanuit de Himalaya traditie in Jodphur (India) en met alle religieuze stromingen, die uitgaan van het 'Universele' in ieder mens.

De Vereniging heeft tot doel de beoefening van Raja Yoga, als levenskunst, in Nederland te bevorderen, zonder het oogmerk van winst.

Zij tracht dit doel te bereiken door:
  • Het verzorgen van cursussen in Raja Yoga beoefening. De Vereniging biedt een complete Raja Yoga training aan in een logische en beproefde opbouw.
  • Het organiseren van kennismakingslessen, introductielessen, open dagen, workshops en trainingen en dergelijke over aan Yoga gerelateerde onderwerpen.
  • Het adviseren aan particulieren en bedrijven over de mogelijkheden van de Yogatraining.
  • Het zoeken van publiciteit en het via media uitdragen van de positieve effecten van Raja Yoga voor de mens en samenleving.