Personal and Spiritual development

yogatop2.jpglogo_indiawijzer_top.jpgtop_medt1.jpgTranscendente Meditatie - TM
200_ricefield_anne.jpg
Transcendente Meditatie (TM)
Rivierenlaan 260
8226 LH Lelystad
Tel:0320 - 25 10 11
Fax:0320 - 25 71 49
Email:post@tm.nl
Web:www.tm.nl

Transcendente Meditatie (TM) is een eenvoudige, natuurlijke en gemakkelijk te leren mentale techniek die men tweemaal daags gedurende 20 minuten beoefent, terwijl men gemakkelijk zit met de ogen dicht. Deze techniek wordt sinds de vijftiger jaren onderwezen door de Indiase filosoof en natuurkundige Maharishi Mahesh Yogi en door hem opgeleide leraren als een moeiteloze techniek voor spirituele groei.

Meer dan 45 jaar geleden besloot Maharishi internationaal bekendheid te geven aan TM. Op 31 december 1957 werd de Spiritual Regeneration Movement opgericht.TM vormt de eenvoudig toepasbare techniek uit het uitgebreide pakket aan Vedische kennis, die zorgt voor ontspanning.

Tijdens TM kan de geest genieten van zuiver bewustzijn, een toestand van innerlijk wakker zijn, terwijl tegelijkertijd het lichaam een unieke toestand van diepe rust bereikt. Daartoe ge´nspireerd door hun dagelijkse ervaringen stelden onderzoekers vast dat deze natuurlijke toestand van alerte rust opgehoopte vermoeidheid en stress op een meer doeltreffende wijze opruimt dan andere toegepaste technieken, en bovendien de gezondheid en het scheppend en leervermogen bevordert, alsmede de intelligentie verhoogt.

Mensen uit alle lagen van de samenleving passen dagelijks deze techniek toe die het natuurlijke herstelmechanisme van het lichaam in staat stelt zijn werk optimaal te doen. Onder hen zijn managers, huisvrouwen, sportbeoefenaars, onderwijzers, studenten, 65-plussers.

Door het verwijderen van stress en het verbeteren van het functioneren van geest en lichaam is TM een waardevolle methode om een hele reeks gezondheids- en relatieproblemen te voorkomen.


Copyright of the images: Anne Legeland, director of Friends Indeed.

190_seaview_anne.jpg
250_palm_anne.jpg