Personal and Spiritual development

yogatop2.jpglogo_indiawijzer_top.jpgtop_medt1.jpgAmsterdam
bk_foto_1.jpg
Brahma Kumaris Spirituele Academie(hoofdcentrum)
Haarlemmerdijk 137
1013 KG Amsterdam
Tel:020-624 02 05
Fax:020-623 59 59
Email:amsterdam@nl.bkwsu.org
Web:www.bksa.org

De Brahma Kumaris Spirituele Academie is verbonden aan Brahma Kumaris World Spiritual University (www.bkwsu.org), een internationale organisatie met 8500 centra in ruim 100 landen. Sinds de oprichting door Prajapita Brahma (1876-1969) is de Brahma Kumaris op elk gebied van de samenleving werkzaam teneinde een positieve veranderingen in de wereld te helpen bewerkstellingen.

In Nederland zijn er centra in Alkmaar, Almere, Amsterdam (hoofdcentrum), Breda, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Hilversum, Maastricht, Middelburg, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

De lessen en cursussen die worden gegeven zijn gericht op spirituele en morele principes en waarden, een beter begrip van de krachten en kwaliteiten van elk mens en de ontwikkeling van persoonlijke integriteit. Er zijn cursussen en themastudiedagen in Raja Yoga meditatie, Leven zonder Stress en Positief Denken.

Steeds meer zoeken mensen naar authenticiteit. Ze zijn op een soul search naar hun spirituele zelf. Raja Yogameditatieoefeningen helpen om de nodige concentratie, stilte en innerlijke rust daarvoor te ontwikkelen. Het ervaren van je oorspronkelijke identiteit doet je beseffen dat jij het uitgangspunt bent van je eigen leven. Deze zielsbewuste realisatie voegt een extra dimensie toe aan aardoor je een grotere ontvankelijkheid voor God krijgt.

Raja Yoga meditatie is een universele benadering van spiritueel ontwaken en ontwikkelen. Deze meditatie maakt geen gebruik van voorwerpen, lichaamshoudingen of mantra’s.

Door middel van een natuurlijk proces van zelfrealisatie vindt er een hereniging met het Goddelijke plaats. Kwaliteiten, waarden, deugden en specialiteiten worden dan natuurlijkerwijze ontwikkeld en vormen tezamen de basis van een gelukkig(er) bestaan.
bk_foto_10.jpg
bk_foto_11.jpg
bk_foto_12.jpg
bk_foto_14.jpg