Art, Artists & writers

painting-of-rameshwar.jpgusha_exhibition.jpgsculptor.jpg

 


Amsterdam
180_ramdew_01.jpg
Ramdew Krishna
 
Web:www.ramdewkrishna.nl | www.natak.nl

Ramdew Krishna is, zoals hij vaak te horen krijgt, een veelzijdige kunstenaar. Naast een beeldend kunstnaar is hij ook theatermaker. In het productieproces komen de verschillende talenten die hij heeft heel goed van pas: schilderen, vormgeven, muziek, zang etc.
Beeldend kunstenaar
Naast schilderen, maakt hij ook werken in hout en andere experimenteel materiaal. Hij maakt meestal werken die te maken hebben met het Hindoeïsme en die eeuwen oude cultuur, wat een grote inspiratiebron voor hem vormt. Dit betekent niet dat hij geen andere onderwerpen en thema’s gebruikt.

Hij schildert figuratief, meestal met olieverf op linnen. Verder maakt hij wandplastieken, waarbij hij experimenteert met hout en andere materialen. In theaterstukken ontwerpt en maakt hij het decor en ook sommige rekwisieten.
Theater
Hij is ook al tientallen jaren op theatergebied actief. Hij was één van de eerste Hindoestanen in Nederland die met een Hindoestaanse theatergroep begon, althans een groep die theater beoefende geïnspireerd op de Hindoestaanse tradities en cultuur. In de ontwikkeling hierin is hij vaak een trendsetter. Hij heeft vele producties gemaakt, die alle goed werden ontvangen door het publiek. In al deze producties is hij acteur, regisseur en scenarioschrijver. Verder is de hele vormgeving (decor) in zijn handen, evenals de muzikale omlijsting. Hij streeft er naar zo origineel mogelijk te zijn en dat zijn creativiteit ten volle wordt benut in het productieproces.

Op dit gebied heeft hij met de productie van “Ramraj-Het Rijk van Ram” een voorlopig hoogtepunt bereikt.
180_ndian_glamour_5_meridul.jpg
170_ahirwa_ki_nac.jpg