Cultural Organisations

Kathakali.jpgtop_dancer.jpgtop_two_dancers.jpgDen Haag
   
180_diya.jpg
ajanta1.jpg
160_conch.jpg
Stichting Agnie
Werkzijde 22
2543 CA Den Haag
Tel:070-366 1932 | 752 1536 | 06-1666 0689
Fax:070 - 445 18 30
Email:info@stichtingagnie.nl
Web:www.stichtingagnie.nl

De stichting Agnie, actief sinds 1999, is een vrijwilligersorganisatie die zich voornamelijk richt op de Hindoestaanse gemeenschap. De activiteiten ontspruiten dan ook uit het Hindoeïsme als cultuur en levenfilosofie. Met de activiteiten probeert zij ook een brug te slaan met andere cultuurgroepen.

Dit doet zij o.a. door in overlegsituaties te participeren met andere cultuurgroepen en ook b.v. door lezingen over het Hindoeïsme te organiseren. Voorts probeert zij via verschillende projectinitiatieven in samenwerking met andere instellingen een bijdrage te leveren aan de verbetering van de positie van de doelgroepen op het gebied van werk, onderwijs, gezondheid, welzijn en cultuur. De bevordering van de zelfstandigheid en –redzaamheid is hiervoor ook essentieel.

De belangrijkste inspiratiebron voor haar activiteiten is “sewa sang”, hetgeen betekent dienstbaarheid in de ruimste betekenis van het woord. Om deze reden zijn de werkzaamheden van de st. Agnie niet alleen gericht op de Hindoestaanse gemeenschap maar de samenleving als geheel.

Belangenbehartiging: De stichting Agnie neemt deel aan verschillende overlegsituaties. Voorts probeert zij mee te doen aan alle discussies/ debatten die enigszins raakvlakken hebben met het werkterrein van de stichting. Maar ook aan de debatten die algemeen, maatschappelijk en / of politiek van aard zijn.