Personal and Spiritual development

yogatop2.jpglogo_indiawijzer_top.jpgtop_medt1.jpgKrishnamurti
190_krishnamurti1.jpg
Krishnamurti kreeg grote bekendheid door toedoen van de theosoof C.W. Leadbeater. Krishnamurti werd beschouwd als reÔncarnatie van Christus. In 1929 verbrak Krishnamurti alle bindingen met de theosofie. Volgens Krishnamurti moet het individu zich niet alleen vrij maken van agressie, jaloezie, ambitie, ergernis, maar ook van religie en ideolo≠gieŽn. De enige weg hiertoe is medita≠tie. Dit is geen proces naar een doel maar een beleving van zichzelf.

Officieel bestaat er geen Krishnamurtiorganisatie. Er zijn echter talrijke organisaties die zijn denkbeelden verbreiden.

De Stichting Krishnamurti Nederland is opgericht om mensen die meer diepte aan hun leven willen geven in kennis te brengen met het werk van J. Krishnamurti, een belangrijke en toegankelijke filosoof van de moderne tijd.

In het werk van Krishnamurti zijn vrijheid, verantwoordelijkheid, liefde en soberheid sleutelwoorden. Ieder mens kan door aandacht en inzicht een licht voor zichzelf zijn en vrij van angst en zonder innerlijke conflicten leven. Krishnamurti richt zich tot iedereen die maar naar hem luisteren wil. Zijn toespraken en discussies zijn te vinden in tientallen boeken en op een groot aantal audio- en videobanden. Op een dozijn plaatsen in Nederland worden regelmatig videobanden van Krishnamurti vertoond. Daarnaast organiseert de Vereniging Leerproject weekeinden (en eens per jaar een zomerweek) waar geÔnteresseerden aan de hand van videobanden van gedachten kunnen wisselen over belangrijke themaís uit het werk van Krishnamurti.

Scholen waar jonge mensen overeenkomstig de levensbenadering van Krishnamurti worden opgevoed zijn te vinden in Engeland (de Brockwood Park school), India en de Verenigde Staten (de Oak Grove school in Ojai, CaliforniŽ).

De Stichting Krishnamurti Nederland verzendt aan belangstellenden twee maal per jaar een gratis Nieuwsbrief. Er is in de Athenaeumbibliotheek in Deventer een Documentatie- en Studiecentrum, dat in het studieseizoen elke donderdag van 14-17 en 18-20 uur voor bezoekers openstaat. Ook de ambassade van India (Buitenrustweg 2, 2517 KD Den Haag, tel: 070-346 97 71) kan informatie geven en heeft een collectie van zijn werk.

Informatie te verkrijgen bij:

Informatiecentrum Krishnamurti Rotterdam
Zuiderterras 67
3083 BX Rotterdam
Tel:010 - 410 05 65
Email:info@krishnamurti.nl
Web:www.krishnamurti.nl


Het Informatiecentrum Krishnamurti Rotterdam is een van de Krishnamurticentra die in Nederland zijn ontstaan om grote bekendheid te geven aan wat Krishnamurti in toespraken, gespreken, boeken en op andere wijze heeft gezegd. De informatiecentra vertonen videobanden, hebben een collectie boeken of andere informatiemateriaal en geven desgevraagd inlichtingen over de diverse activiteiten in binnen- en buitenland.

 • Krishnamurti Informatie Centrum
  Iepenlaan 111
  3723 XG Bilthoven
  Tel: 030 - 229 47 56
  Email:info@krishnamurti.nl
  website:www.Krishnamurti.nl/verhuur
 • Krishnamurti Informatiecentrum
  Derde Schinkelstraat 4
  1075 TL Amsterdam
  Tel: 020 - 676 37 10
 • Krishnamurti Informatiecentrum
  Derde Schinkelstraat 4
  1075 TL Amsterdam
  Tel: 020 - 676 37 10
 • Krishnamurti Amsterdam Informatiecentrum
  Derde Schinkelstraat 4
  1075 TL Amsterdam
  Tel: 020 - 676 37 10
 • Video verhuur & informatie
  Emailtoon@van-gaal.myweb.nl

Copyright of the image "bird on seashore" : Anne Legeland, director of Friends Indeed.

210_krishnamurti2.jpg
200_krishnamurti3.jpg
150_krishnamurti4.jpg
130_krishnamurti5.jpg
300_seaview_anne.jpg