NGO's

ngo1.jpgngo2.jpgngo3.jpg

Organisations active in India


Utrecht
100_pld.jpg
Kerkinactie
Landelijk Dienstencentrum van de Protestantse Kerk in Nederland
Joseph Haydnlaan 2A
3533 AE Utrecht
Tel:030 - 880 14 56
Fax:030 - 880 14 45
Email:info@kerkinactie.nl
Web:www.kerkinactie.nl

Mail address:
Postbus 456
3500 AL Utrecht

Kerkinactie is de organisatie voor missionair en diaconaal werk in binnen- en buitenland van de Protestantse Kerk in Nederland (Samen-op-Wegkerken).

Kerkinactie voert delen van dit werk uit mede namens tien oecumenisch georiŽnteerde kerken en organisaties in Nederland.

Kerkinactie geeft over de hele wereld steun aan het werk van ruim 1000 lokale hulporganisaties en kerken, om mensen tot hun recht te laten komen en toekomstperspectief te bieden. Naast noodhulp geeft Kerkinactie structurele hulp en ondersteunt zendingsactiviteiten. De projecten in India zijn o.a:
 • (Sociaal-) medisch werk - het Shalom Center in Manipur. Begeleiding en opvang van aidspatiŽnten en hiv-geÔnfecteerden. Ook kent het centrum een naaldenuitwisselings project voor drugsverslaafden. In kerken, scholen en overheidsdiensten vinden voorlichtingsacitiviteiten plaats om mensen te informeren over hoe je kunt voorkomen om besmet te raken.
 • Ontwikkelingsprogramma voor kastelozen - armoedebestrijding van de Dalits. Opgezet in samenworking met the organisatie Cards - (Community and Rural Development Society), werkzaam in de deelstaat Andra Pradesh.
 • Interreligieuze dialoog en bibliotheek:
  Het Henry Martin Instituut is gevestigd in de overwegend islamitische stad Hyderabad. De activiteiten van het instituut zijn met name gericht op de interreligieuze dialoog. Zo heeft het instituut activiteiten opgezet voor bewoners met verschillende religieuze achtergronden, zoals taalcursussen, een school en een naaiopleiding.
 • Programma voor werkende kinderen in samenwerking met MAEGA.
  De organisatie MAEGA komt op voor de rechten van werkende kinderen in India. MAEGA richt zich met namen op kwetsbare meisjes en jonge vrouwen uit lagere geledingen van de maatschappij. Met het project voor werkende kinderen bereikt deze organisatie bijna duizend kinderen van zes tot zestien jaar.
 • Vrouwenprogramma in Andhra Pradesh in samenwerking met GRAMYA.
  Gramya is een organisatie die zich inzet voor de rechten van inheemse vrouwen, voornamelijk van de Lambada-vrouwen. Zo heeft de organisatie speciaal voor hen spaar- en kredietprogrammaís opgezet. Meisjes kunnen onder meer deelnemen aan een onderwijsprogramma en leren over hun rechten.
250_utrecht_dom1.jpg
230_utrecht_dom_binnen.jpg
180_kerkinaktie.jpg