NGO's

ngo1.jpgngo2.jpgngo3.jpg

Organisations active in India


Den Haag
170_kersonelamp2.jpg
Seva Network Foundation
Calandstraat 1
2521 AD Den Haag
Tel:070 - 330 07 77
Fax:070 - 369 96 55
Email:info@sevanetwork.net
Web:www.sevanetwork.net

Seva Network Foundation is een internationale organisatie voor ontwikkelingssamenwerking, die zich laat inspireren door Hindoewaarden.

Seva betekent dienstbaarheid zonder eigen belang of ook wel ‘selfless action’. De oprichting van Stichting Seva Network Foundation berust op deze ‘energie van dienstbaarheid’ van de individuele lidorganisaties die al jaren actief zijn op het gebied van de internationale hulpverlening. De wijze waarop deze leden omgaan met de armoedeproblematiek komt voort uit hun solidariteitsgevoel voor hun naasten, en voor sommigen zelfs de ‘herkenning’ van het probleem dat men zojuist achter zich heeft kunnen laten door emigratie naar Nederland. Seva kenmerkt zich door een hoge graad van motivatie en inzet van vele individuen die zich in diverse stichtingen en verenigingen hebben kunnen bundelen.

Seva Network Foundation bundelt organisaties die voortkomen uit de Hindoe-cultuur van bevolkingsgroepen die zich vanuit de Hindoe diaspora in Nederland gevestigd hebben. Belangrijk hierbij is dat Seva Network Foundaion de Hindoe-cultuur als inspiratiebron en vertrekpunt hanteert om dialoog en samenwerking met andere tradities en levensbeschouwingen aan te gaan.

Seva heeft reeds diverse projecten in India uitgevoerd.
130_kidwing.jpg
150_planting.jpg