NGO's

ngo1.jpgngo2.jpgngo3.jpg

Organisations active in India


Den Haag
100_menseninnood3.jpg
Mensen in Nood
Lutherse Burgwal 10
2512 CB 's-Gravenhage
Tel:070 - 313 62 00
Fax:070 - 313 62 01
Email:info@menseninnood.nl
Web:www.menseninnood.nl

Postbus 16436
2500 BK Den Haag

Mensen in Nood maakt deel uit van de katholieke ontwikkelingsorganisatie Cordaid. Cordaid is eind 1999 ontstaan door de fusie van vier katholieke ontwikkelingsorganisaties: Mensen in Nood (Caritas Nederland), Memisa, Vastenaktie en Cebemo. Cordaid is daarmee een van de grootste internationale ontwikkelinsorganisaties.

Cordaid vertegenwoordigt alle aspecten van ontwikkelingssamenwerking: noodhulp, structurele armoedebestrijding en de opbouw van gezondheidszorg in ontwikkelingslanden. Mensen in Nood is binnen Cordaid hét fonds met kennis en ervaring in het geven van noodhulp, wereldwijd. Mensen in Nood bestaat al 90 jaar.

Mensen in Nood zet zich in voor getroffenen van rampen, oorlogen en andere noodsituaties en voor kinderen die het zwaar hebben, zoals straatkinderen, ex-kindsoldaten en werkende kinderen. Mensen in Nood gelooft in de kracht van mensen en geeft precies dié aanvullende hulp die mensen op een moeilijk moment nodig hebben: een steun in de rug. Mensen in Nood werkt met lokale hulpverleners. Immers: zij kennen de plaatselijke situatie en de mensen het beste. Jaarlijks worden zo'n 800 projecten ondersteund, waaronder ook in India.

Onder de motto "Verdreven en NIET vergeten" voert Mensen in Nood campagne voor ontheemden. Wereldwijd zijn er 25 miljoen mensen ontheemd; ze hebben voor geweld moeten vluchten.

Hulp wordt aangeboden zonder onderscheid te maken op grond van geloof, ras, afkomst of geslacht. Samen met hun donateurs geven zij mensen een betere toekomst
140_menseninnood2.jpg
140_menseninnood.jpg
200_menseninnood4.jpg