NGO's

ngo1.jpgngo2.jpgngo3.jpg

Organisations active in India


Breda
260_priest_bike.jpg
Stichting Missie Verkeersmiddelen Actie - MIVA
Vijverstraat 12
4818 ST Breda
Tel::076 - 521 71 50
Fax::076 - 520 35 30
Email:info@miva.nl
Web:www.miva.nl

In 1935 werd de Missie-Verkeersmiddelen Actie de MIVA opgericht. De doelstelling van de Stichting MIVA-Nederland is het bieden van financiële steun aan missionaire werkers en kerkelijke ontwikkelingsorganisaties en -instituten in de Derde Wereld bij de aanschaf en het onderhoud van transportmiddelen, die nodig zijn voor de uitvoering van vooral op kansarme bevolkingsgroepen gerichte programma’s. Het begrip 'transporthulp' wordt inmiddels breed opgevat en omvat ook het helpen met communicatiemiddelen.

Daartoe worden onder andere fietsen, motorfietsen, auto’s, kleine vrachtwagens, bestelbusjes, terreinwagens, jeeps, ambulances en boten ( mee)gefinancierd. Daarnaast worden onderhoudsvoorzieningen en opleidingen van monteurs opgezet.

De vervoersmiddelen worden ingezet bij pastoraal, medisch en sociaal werk, bij kleinschalige ontwikkelingsprojecten, scholings-, vormings- en onderwijsactiviteiten en soms bij hulpverlening in rampsituaties.

Daarnaast onderstuent MIVA de activiteitwn van oneMen.

Jaarlijks geeft MIVA gemiddeld 2,4 miljoen Euro uit voor honderden pioniers in meer dan 40 ontwikkelingslanden. MIVA kan dit doen dankzij particuliere giften. De stichting ontvangt geen overheidssubsidie.

In 2002 heeft MIVA aan Indiase organisaties bij de aanschaf van vervoermiddelen 60 maal hulp geboden.
250_priest_fiets.jpg